'Lewandowski mondeling akkoord met Barça, zaakwaarnemer wil medewerking Bayern'

'Lewandowski mondeling akkoord met Barça, zaakwaarnemer wil medewerking Bayern'

15-05-2022 07:45
43

Robert Lewandowski lijkt hard op weg naar FC Barcelona. De Poolse topschutter maakte zaterdag bekend dat hij zijn tot medio 2023 lopende contract bij Bayern München niet zal verlengen. Volgens Sport1 wil hij naar Camp Nou verkassen.

"Ik teken geen nieuw contract. Het is heel goed mogelijk dat dit mijn laatste wedstrijd voor Bayern was", liet Lewandowski onder meer weten na het Bundesliga-duel met VfL Wolfsburg (2-2). Sport1 weet dat zaakwaarnemer Pini Zahavi druk uitoefent op Der Rekordmeister om mee te werken aan een transfer deze zomer. De 33-jarige Pool heeft zijn zinnen gezet op Barça, zo lijkt het. Hij zou zelfs al mondeling akkoord zijn met de Catalanen over een contract voor drie seizoenen.

De bal ligt daardoor bij Bayern München. Technisch directeur Hasan Salihamidzic sprak de hoop uit dat Lewandowski zijn contract uitdient in de Allianz Arena, maar de Duitse kampioen is al op zoek naar opvolgers en kan alleen nu nog een transfersom aan de spits verdienen. Bovendien is het de vraag of ze Lewandowski na acht jaar met talloze titels de voet dwars willen zetten. 

Xavi reageert
Barça-coach Xavi zette de deur alvast op een kier. Volgens hem is de leeftijd van Lewandowski geen obstakel. "Ik heb Dani Alves ook aangetrokken op zjin 38ste. Leeftijd is niet belangrijk, het gaat om prestaties. Spelers zorgen tegenwoordig zo goed voor zichzelf, ze worden elk jaar professioneler. Ibrahimovic, Modric, Dani Alves, ze presteren allemaal op hoog niveau bij grote clubs. Cristiano en Messi ook. Leeftijd is niet belangrijk. Het belangrijkste is of een speler ons beter maakt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie