Schreuder reageert: 'Dat hebben Van der Sar, Huntelaar en Hamstra goed gedaan'

Schreuder reageert: 'Dat hebben Van der Sar, Huntelaar en Hamstra goed gedaan'

15 May - 18:28 Laatste update: 18:35
49

Alfred Schreuder heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op zijn overstap naar Ajax. Binnenkort arriveert hij als kampioen van België in Amsterdam, waar een droom in vervulling gaat voor de opvolger van Erik ten Hag.

Schreuder onthulde na de kampioenswedstrijd tegen Royal Antwerp FC (1-3) dat Ajax hem 'een aantal weken geleden' benaderde. "Na het eerste gesprek had ik al een goed gevoel. Ajax is Ajax, voor een Nederlander het hoogste dat er is. Ik vind het een heel mooie uitdaging", laat hij optekenen door De Telegraaf.

"De gesprekken met Edwin van der Sar, Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra zijn heel goed verlopen. Dat hebben ze hartstikke goed gedaan", vervolgt Schreuder. "Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik ook veel steun krijg, maar ik heb ook het volste vertrouwen in mezelf."

Schreuder, die Club Brugge zondag naar de achttiende landstitel in de clubhistorie leidde, zegt België na een half jaar met pijn in het hart te verlaten. "Ik ben blij en dankbaar dat ik van Club Brugge de kans heb gekregen hoofdtrainer te worden en onder heel grote druk kampioen heb kúnnen worden. We zijn rustig gebleven en hebben iedereen in zijn kwaliteit kunnen zetten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s