'Barcelona krijgt Engelse concurrentie in strijd om handtekening Lewandowski'

'Barcelona krijgt Engelse concurrentie in strijd om handtekening Lewandowski'

16 May - 17:31
34

Behalve Spaanse interesse kan Robert Lewandowski ook rekenen op belangstelling uit Engeland. Chelsea weet dat FC Barcelona op pole position staat, maar wil zich toch bemoeien in de strijd om de handtekening van de Pool.

Lewandowski maakte zaterdag bekend dat hij zijn contract bij Bayern München, die doorloopt tot de zomer van 2023, niet verlengt. Der Rekordmeister moet kiezen: hem nu verkopen of na volgend seizoen transfervrij laten gaan. Barcelona heeft vergevorderde interesse, maar Chelsea ziet de onderhandelingen stroef verlopen. Volgens The Guardian de belangrijkste reden dat The Blues zich gaan melden in Duitsland.

Het Engelse medium claimt dat de financieel in mogelijkheid verkerende Catalanen mogelijk niet genoeg geld bij elkaar kunnen rapen om Lewandowski vast te leggen. 'Het is duidelijk dat Chelsea de situatie nauwlettend in de gaten houdt', klinkt het. Op dit moment is het tegelijkertijd niet reëel dat de goalgetter daadwerkelijk naar Londen verkast. Een eventuele komst is pas bespreekbaar als de nieuwe eigenaar, Todd Boehly, de club van Roman Abramovich heeft afgekocht. Op dat moment vervallen de sancties van de Britse overheid, die gelden sinds de Russische invasie van Oekraïne. 

Lewandowski is er naar verluidt mondeling uit met Barcelona. Tot een akkoord komt het nog niet, aangezien Bayern en Barcelona nog aan het onderhandelen zijn.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s