Huntelaar: 'Brobbey is zelf weggegaan, dus we gaan kijken hoe dat te rijmen valt'

Huntelaar: 'Brobbey is zelf weggegaan, dus we gaan kijken hoe dat te rijmen valt'

23 May - 21:26 Laatste update: 21:57
138

Klaas-Jan Huntelaar bevestigt dat Ajax bezig is om te bekijken of het mogelijk is om Brian Brobbey definitief terug te halen. De aanvaller keert in principe deze zomer terug naar RB Leipzig en is daar naar verluidt voor ongeveer tien miljoen euro op te halen. 

Huntelaar is na het vertrek van Marc Overmars aangesteld als rechterhand van technisch directeur Gerry Hamstra en stelt bij het Ziggo-programma Rondo dat die functie hem goed bevalt. Over Brobbey is hij eerlijk. "Tuurlijk speelt er wat. Er zijn genoeg spelers die voor ons een speerpunt zijn, zo ook Brian Brobbey." Toch is het volgens de voormalig international geen vanzelfsprekendheid dat de spits volgend seizoen in Amsterdam speelt. "Hij is zelf weggegaan, dus we moeten kijken hoe dat te rijmen valt."

Huntelaar is van mening dat Brobbey te vroeg naar het buitenland is vertrokken. "Voor een talent is het belangrijk dat je op het juiste moment weggaat. In mijn ogen is dat niet op het juiste moment gebeurd." Marco van Basten vindt het kwalijk dat Ajax mogelijk diep in de buidel moet tasten voor een zelf opgeleide speler. "Het is niet netjes naar Ajax toe. Ajax zijnde zou ik hem dat kwalijk nemen", oordeelt San Marco, die benadrukt dat Brobbey zijn speeltijd zelf had moeten afdwingen bij Ajax. "Ik vind het gek dat hij terug wil komen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s