RKC verlengt met tweetal: 'Hij staat symbool voor wat wij willen uitstralen'

24 mei om 18:50

RKC Waalwijk heeft de contracten van Hans Mulder en Yassin Oukili verlengd. Eerstgenoemde zette zijn krabbel onder een verbintenis tot de zomer van 2023 en begint daarmee deze zomer aan zijn elfde seizoen in Brabantse dienst. Oukili ligt nu tot medio 2025 vast in Waalwijk. 

De 35-jarige Mulder kwam in 2006 bij RKC, vertrok in 2011 en keerde in 2017 weer terug. Algemeen directeur Frank van Mosselveld is blij dat de middenvelder langer aan de club verbonden blijft. "Met zijn ervaring en leiderschap is Hans niet alleen op, maar ook buiten het veld enorm belangrijk voor RKC Waalwijk", zegt hij op de clubsite. "Hij staat symbool voor wat wij als club willen uitstralen en is daarmee met recht een clubicoon te noemen." Mulder speelde in zijn twee termijnen bij elkaar tot dusver 244 officiële wedstrijden voor RKC, wat hem een plek oplevert in de top-vijf RKC'ers met de meeste duels. 

Van Mosselveld is eveneens content met het behouden van Oukili, die vorig jaar overkwam van Vitesse. "Yassin past binnen het RKC-profiel van jonge, talentvolle speler en krijgt hier de kans om zich de komende seizoenen nog verder te ontwikkelen", aldus de algemeen directeur. De middenvelder kwam afgelopen seizoen tot 24 optredens en scoorde daarin eenmaal.