Slot voorspelt finale tussen Feyenoord en Roma: 'Zou bijzonder zijn van Mourinho'

Slot voorspelt finale tussen Feyenoord en Roma: 'Zou bijzonder zijn van Mourinho'

24 May - 19:28
29

Arne Slot denkt niet dat Feyenoord in de finale van de Conference League verrast zal worden door een tactisch foefje van José Mourinho. De trainer van de Rotterdammers beseft wel dat zijn ploeg tegenover een geslepen AS Roma komt te staan. 

"We hebben veel wedstrijden gekeken van AS Roma. Ze hebben een grote traditie en het is een grote club in Italië. Ze hebben erg goede spelers. Ze hebben creatieve spelers voorin en ze kunnen goed verdedigen. We hebben een gestructureerd team gezien", analyseert Slot op het persmoment in Tirana. "We denken te weten wat we kunnen verwachten, maar soms heeft de coach een trucje voor zijn speelplan. Maar we hopen goed voorbereid te zijn. We hebben 55 wedstrijden gespeeld dit seizoen, het zou bijzonder zijn als Mourinho met iets komt wat we nog niet zijn tegengekomen."

"Het zal voor mij een verrassing zijn als de tegenstander probeert op te bouwen", vervolgt Slot. "We verwachten dat ze de lange bal gebruiken en de bal achter onze laatste linie proberen te brengen. Dat is vaker gebeurd dit seizoen, maar ik moet toegeven dat AS Roma iets duurdere spelers rond heeft lopen..." 

De oefenmeester wil nog niet al te veel kwijt over het strijdplan dat Feyenoord daar tegenover zet. "Het is de vraag of je veel energie moet stoppen in het afjagen. Ik denk dat je meer energie moet stoppen in de tweede bal. Mourinho heeft in de meest recente wedstrijden gekozen voor een agressieve manier van verdedigen. Om controle in de wedstrijd te krijgen is een uitdaging. De bal gaat misschien veel de lucht in."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s