Het frustreert niet dat ik mogelijk niet speel bij Feyenoord, team doet het goed'

"Het frustreert niet dat ik mogelijk niet speel bij Feyenoord, team doet het goed'

24 mei - 19:18
23

Jens Toornstra speelde stiekem al in zijn hoofd af hoe het is om als aanvoerder de Conference League-beker omhoog te houden, maar hij riep zichzelf snel tot de orde. De 33-jarige middenvelder staat te trappelen voor de finale tegen AS Roma.

"Dat we hier voor een finale zitten, dat is mooi, dat is genieten. Laten we hopen dat we het goede gevoel nog een uurtje of dertig vast kunnen houden", zegt Toornstra op de persconferentie in de Arena Kombëtare. "Ik heb er stiekem aan gedacht hoe het is om die beker als aanvoerder de lucht in te duwen", geeft hij toe. Maar daarna meteen mijzelf streng toegesproken. Want het moet eerst op het veld gebeuren."

We moeten het op het veld laten zien", vervolgt Toornstra. "Ik hoop dat we er daarna een groot feest van kunnen maken. Maar de wedstrijd moet nog beginnen. Ik hoop dat het leuk wordt en ik hoop dat we aan het langste eind mogen trekken." Volgens de veelzijdige middenvelder is Feyenoord klaar voor de clash met Roma. "Tegen Marseille hebben we tot het uiterste moeten gaan, we hebben bewezen dat we dit kunnen. Nu spelen we weer tegen een hele sterke tegenstander. Het wordt een andere wedstrijd, met een andere speelstijl en tactiek. Aan ons zaak om te spelen zoals we dat het hele seizoen hebben gedaan."

De kans is groot dat Toornstra zelf wel op de bank begint. "Maar het frustreert me niet dat ik mogelijk niet speel woensdag. Het team dat veel speelt doet het onwijs goed. Dit kan gebeuren in het voetbal. Maar dat ik hier sta, daar geniet ik onwijs van. Dat gevoel verdwijnt echt wel indien we winnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s