Trauner maakt borst nat: 'De beste speler waar ik ooit tegen gespeeld heb'

24 mei om 19:45

Gernot Trauner benadrukt dat Feyenoord zijn plek in de finale van de Conference League zelf heeft afgedwongen. De verdediger kijkt met vertrouwen uit naar de clash met AS Roma, maar hij verwacht wel pittige duels met Tammy Abraham.

"Ik had niet verwacht dat we de finale zouden bereiken", steekt Trauner van wal op de persconferentie in de Arena Kombëtare in Tirana. "Maar we hebben het hele seizoen goed gespeeld en vanaf de groepsfase hebben we geen wedstrijd verloren. We zijn hier dan ook met een reden, we willen die finale winnen. Dat zal moeilijk zijn, dat beseffen we natuurlijk."

Trauner is desondanks optimistisch gestemd: "We hebben dit seizoen laten zien dat we sterke tegenstanders kunnen verslaan. We treffen nu AS Roma met een bekende coach, en ze krijgen niet veel doelpunten tegen. Maar AS Roma heeft ook zwakheden, daar proberen we gebruik van te maken. Ook wij hebben scorend vermogen. Het wordt een speciale wedstrijd."

De Oostenrijker zal vermoedelijk de nodige duels uitvechten met Abraham. "Hij is een geweldige speler en maakte al bijna dertig doelpunten dit seizoen. Dat zegt veel over hem. Hij is zeer sterk en weet hoe hij moet scoren. Hij is één van de belangrijkste spelers van Roma."

Trauner weet al hoe hij de Engelsman wil bestrijden. "Hij moet niet te veel ruimte krijgen. Ze mogen niet in de buurt van ons doel komen. Dan kunnen we in staat zijn om de nul te houden. Dat hebben we ook tegen Marseille laten zien. Maar dit is waarschijnlijk de beste speler waar ik ooit tegen gespeeld hebt."