Bergwijn heeft 'koffer al ingepakt': 'Het is tijd om te vertrekken, ik ga weg'

7 juni om 10:44

Antonio Conte is niet de hoofdreden voor zijn aanstaande vertrek bij Tottenham Hotspur. Dat benadrukt Steven Bergwijn in een interview met De Telegraaf. Toch vindt de aanvaller het hoog tijd om zijn heil elders te zoeken.

"Ik moet nu gewoon voor mezelf een oplossing zoeken waar beide partijen beter van worden. Ik ga weg", verklaart Bergwijn in De Telegraaf. De 24-jarige aanvaller zou in hoofdlijnen akkoord zijn met Ajax, maar de Amsterdammers hikken tegen de vraagprijs van 25 à 30 miljoen euro aan. Op de achtergrond zijn meer clubs in de markt.

Zijn aanstaande vertrek heeft volgens Bergwijn niets met Conte te maken. De Italiaanse manager van Spurs wilde de Oranje-international in de winter niet laten gaan, beloofde speelminuten, maar kwam die afspraak niet na. Bergwijn: "Daar hebben we het wel over gehad. Maar nee, ik voel me niet gepiepeld. Ik respecteer zijn keuzes en ik heb totaal geen moeite met hem."

"In de wedstrijden waarin ik inviel, heb ik laten zien wat ik kan, mijn doelpunten gemaakt en assists gegeven. Op een gegeven moment wist ik echt niet meer wat ik wél moest doen om in de basis te komen. Ik heb echter nooit problemen gemaakt", aldus Bergwijn. "Maar nu is het wel de tijd om te vertrekken. Je kunt het wel zó zeggen dat mijn koffer al is ingepakt. Nog zo'n seizoen kan ik me niet permitteren. En mentaal is het ook zwaar."