Zestien jaar doelpuntendroogte, goal in 547ste en laatste wedstrijd: Fleuren stopt

10 juni om 23:56
Laatste update: 10 juni om 23:58

Niels Fleuren (35) houdt het na negentien seizoenen als prof voor gezien. De honkvaste verdediger uit Boxmeer zet een punt achter zijn carrière, heeft hij bekendgemaakt.

Fleuren kwam in 2017, na dertien jaar VVV-Venlo en één seizoen bij FC Emmen, bij TOP Oss terecht. Zijn contract liep na dit seizoen af en Fleuren twijfelde over een vervolg van zijn carrière. "Ik heb geen fysieke klachten en haal hetzelfde niveau als de afgelopen jaren. Maar ik weet ook dat het einde van mijn profcarrière eraan zit te komen. (…) Ach, ik zie het allemaal wel. Als clubs interesse hebben, kunnen ze me contacten via LinkedIn", liet hij onlangs weten.

Nu heeft hij echter alsnog besloten om te stoppen, maakt hij in een bericht via datzelfde LinkedIn bekend. Zijn 547 profwedstrijd tegen Jong Ajax, op 4 april, blijkt zijn laatste te zijn geweest: in die wedstrijd maakte hij ook zijn tweede doelpunt in zijn carrière, na een doelpuntendroogte van ruim zestien jaar.

Fleuren oriënteerde zich al langer op een maatschappelijke carrière. Sinds 2020 combineerde hij zijn leven als profvoetballer bij TOP met een kantoorfunctie in het Frans Heesen Stadion.