'Feyenoord-situatie Azarkan: FC Utrecht en Excelsior tonen interesse'

11 juni om 19:42
Laatste update: 11 juni om 20:22

Marouan Azarkan kan Feyenoord ook komend seizoen op huurbasis verlaten. De twintigjarige vleugelaanvaller staat in de belangstelling van Excelsior, FC Utrecht en de Franse promovendus Toulouse, meldt 1908.nl.

Azarkan was het afgelopen seizoen al actief voor Excelsior. Met dertien goals en elf assists wist hij zijn stempel te drukken op het spel van de Kralingers, die ten koste van ADO Den Haag promoveerden naar de Eredivisie. Voordat hij opnieuw verhuurd kan worden, moet Azarkan wel eerst zijn contract verlengen. Zijn huidige verbintenis loopt namelijk volgend jaar af.

Feyenoord wil langer door met Azarkan, weet 1908.nl. Een kans in de hoofdmacht van coach Arne Slot lijkt er echter nog niet in te zitten. Excelsior en Utrecht hopen te profiteren, maar er is ook gesproken met het Toulouse van Branco van den Boomen en Stijn Spierings.

Azarkan liet onlangs in gesprek met VoetbalPrimeur weten dat hij blij is met zijn ontwikkeling het afgelopen jaar. "Wat de trainer (Slot, red.) van een buitenspeler van Feyenoord vraagt, is waar ik veel aan heb gewerkt bij Excelsior. Omschakelen was nooit echt mijn sterkste punt, maar als je in De Kuip wil spelen zul je dat ook moeten doen. Ik heb daar hard aan gewerkt", liet hij weten.