'Ik vind De Graafschap een heel mooie club, ze mogen zeker bellen'

'Ik vind De Graafschap een heel mooie club, ze mogen zeker bellen'

18-06-2022 17:40
60

Mario Bilate is enthousiast over een mogelijke transfer naar De Graafschap. De dertigjarige spits staat in de belangstelling van De Superboeren, zo werd eerder deze week al duidelijk.

Technisch manager Peter Bijvelds van De Graafschap bevestigde dinsdag aan VoetbalPrimeur dat hij een oriënterend gesprek heeft gevoerd met Bilate, die uit zijn contract loopt bij NAC Breda. "In de komende periode spreken we met nog meerdere kandidaten voor de spitspositie. Het gesprek met Mario was prima, dus hij is een kandidaat", liet hij weten.

Ook Bilate benadrukt dat het een oriënterend gesprek betrof. "Ik ben één van de spitsen die daar op de shortlist staat", zegt hij tegen ESPN. "Verder is mijn zaakwaarnemer hier en daar zijn belletjes aan het plegen en aan het informeren waar ze nog een spits zoeken. Er is nog iets in het buitenland, dat is ook puur oriënterend. Maar ik weet nog niet zo goed of ik dat wil, omdat ik in oktober een tweede kind krijg. Het liefste blijf ik lekker in Nederland."

De Graafschap is dan ook een 'mooie optie', erkent Bilate. "In dat opzicht wel. Ik vind het ook een heel mooie club. Het verhaal van Peter Bijvelds was duidelijk, ze mogen mij zeker bellen."

De Doetinchemmers versterkten zich voor het nieuwe seizoen al met Siem de Jong, Alexander Büttner en Xandro Schenk. Daar tegenover staat het vertrek van Elmo Lieftink, Julian Lelieveld, Jasper van Heertum en Danny Verbeek.