KNVB betaalt vrouwen net zoveel als de mannen: 'Ik ben de KNVB heel dankbaar'

KNVB betaalt vrouwen net zoveel als de mannen: 'Ik ben de KNVB heel dankbaar'

20-06-2022 10:13
191

De OranjeLeeuwinnen krijgen vanaf 1 juli net zoveel betaald als de mannen, zo heeft de KNVB bekendgemaakt. Het gaat hier om geld dat de internationals krijgen voor naam- en portretrechten.

De speelsters van het Nederlands elftal maakten zich al langer hard voor een gelijke verdeling van de premies en hebben dat nu daadwerkelijk voor elkaar gekregen. "Ik ben de KNVB heel dankbaar dat we dit voor elkaar gekregen hebben en op deze manier met elkaar een grote stap kunnen zetten naar een gelijkwaardige waardering voor zowel mannen als vrouwen die uitkomen voor Oranje", zegt Vivianne Miedema via OnsOranje.

"Het is daarnaast niet alleen een mooie erkenning voor ons als huidige groep, het is een belangrijk maatschappelijk signaal en we hopen ook dat we hierdoor deuren openen voor de toekomstige Oranje-speelsters", vervolgt ze.

KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee is blij dat er duidelijkheid is. "We hebben hier met elkaar hard naar toegewerkt en nu is het een historische stap voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. De winst van WEURO 2017, een finaleplaats op het WK 2019 en deelname aan de Olympische Spelen van Tokio. De OranjeLeeuwinnen zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse voetballandschap. We willen dat met deze belangrijke stap ook benadrukken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie