Vink: 'Dan denk ik bij mezelf: als ik Ten Hag was, zou ik daar pislink over zijn'

Vink: 'Dan denk ik bij mezelf: als ik Ten Hag was, zou ik daar pislink over zijn'

20-06-2022 21:01
76

Marciano Vink vindt het advies van Louis van Gaal aan Jurriën Timber 'tegenstrijdig'. De Oranje-international kreeg van de bondscoach te horen dat hij beter nog een jaar bij Ajax kan blijven en dat schiet bij Vink in het verkeerde keelgat.

Volgens De Telegraaf zou Van Gaal een rol hebben gespeeld in de keuze van Timber om bij Ajax te blijven. "Dat vind ik onbegrijpelijk", stelt Vink in het ESPN-programma Voetbalpraat. "Hij geeft aan dat hij spelers niet meer kan weigeren om te selecteren, hoewel ze niet altijd spelen. Nu geeft hij als reden aan Timber: blijf bij Ajax, want de kans dat je bij United speelt is misschien wat kleiner."

"Dan denk ik: dat is een beetje tegenstrijdig", vervolgt de analist. "Aan de ene kant verplicht je een jongen bij een club te blijven en een verstandige keuze te maken, maar aan de andere kant schreeuw je van de daken dat het je niet uitmaakt of je veel speelt bij je club."

Vink vindt het logisch dat United-manager Erik ten Hag niet blij is met het advies van de bondscoach. "Dan denk ik bij mezelf: als ik Ten Hag was, zou ik daar pislink over zijn", reageert hij. "Timber is voor United en het spel dat ze willen spelen een keyplayer, samen met Frenkie de Jong. Ik zou de frustratie snappen. Ik vind het lastig als een bondscoach zich daarmee gaat bemoeien."