Waterman: 'Dan zie je Mart, of ik nooit weggeweest ben, warmte PSV ongeëvenaard'

21 juni om 09:40

Boy Waterman vertrok in 2013 bij PSV, keepte in Turkije, op Cyprus en in Griekenland en is op 38-jarige leeftijd teruggekeerd in Eindhoven. De transfer kwam vrij plotseling tot stand, maar voor Waterman voelde het meteen weer vertrouwd.

De scoop van het Eindhovens Dagblad en Voetbal International van zaterdag kwam vanuit het niets. "Binnen anderhalve dag was het heel serieus", aldus de sluitpost in gesprek met PSV TV. Waterman was in zijn eerste PSV-periode na één jaar weer weg, maar heeft PSV in zijn hart gesloten. "De warmte van de club is eigenlijk ongeëvenaard. Mijn zoontje hier vorig jaar met mijn vrouw voor een rondleiding geweest en hij vond het helemaal geweldig."

Waterman en zijn gezin landden maandagochtend op Nederlandse bodem en troffen direct een vertrouwd gezicht. "We waren aan het zoeken: wie komt ons halen? Er was niet verteld wie. En dan zie je Mart (clubicoon Mart van den Heuvel, red.) en is alles in één keer alsof je nooit weg bent geweest."

De nieuwe derde keeper van PSV wil de jongere PSV-spelers begeleiden. "Die eigenlijk nog niet weten waar ze aan beginnen", aldus Waterman. "Ik wil dat graag overbrengen aan die jongens: kneiterhard trainen, want dat is waar het begint. Het is leuk dat je goed kunt voetballen, maar er zijn genoeg jongens die iets minder goed konden voetballen, maar keihard hebben gewerkt en het veel verder hebben geschopt. Dat is de basis, dus mijn rol in het team zal zijn: er elke dag zijn, voor mezelf, voor de jongens."