'Ik vroeg Overmars: bang dat die ene zaak aan de orde komt? Schouderklopje en weg'

'Ik vroeg Overmars: bang dat die ene zaak aan de orde komt? Schouderklopje en weg'

27 juni - 23:38
111

Willem Vissers (De Volkskrant) en Martijn Krabbendam (Voetbal International) mochten na de presentatie van Marc Overmars bij Royal Antwerp FC 'off the record' met de directeur voetbalzaken spreken. Overmars ging niet in op een gedurfde vraag van Vissers.

Amper anderhalve maand na zijn geruchtmakende vertrek bij Ajax werd Overmars al gepresenteerd op De Bosuil. Daarna volgde een informeel samenzijn. "De Nederlandse pers als eerste aan de champagne", lacht Krabbendam maandagavond in Voetbalpraat op ESPN. "Ik ben een Bourgondiër: als de Belgen mij een glas champagne aanbieden, ben ik beleefd", haakt Vissers in met een knipoog.

Op een gegeven moment kwam ook Overmars binnen. "Toen ging hij bij een groepje Belgen staan en ik stond er met een paar collega's bij", aldus Vissers. "Die Belgen zeiden tegen Overmars: wij willen jou wel eens interviewen. Niet wetende dat Overmars eigenlijk nooit een interview geeft. Dus ik zei tegen die Belgen: nou, Overmars geeft eigenlijk bijna nooit een interview. Op een gegeven moment zei ik ook tegen Overmars: ben je ook bang dat in zo'n interview die ene zaak aan de orde komt? Toen gaf hij me een schouderklopje en liep naar een bord toe, met lekkere hapjes."

In het gezelschap van Krabbendam voelde hij zich kennelijk beter op zijn gemak. "Gingen we lekker over voetbal praten. Wij vragen dat soort dingen niet", lacht de VI-journalist.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s