Vitesse krijgt aandelen in handen: Oyf scheldt 155 miljoen kwijt, overname nabij

Vitesse krijgt aandelen in handen: Oyf scheldt 155 miljoen kwijt, overname nabij

28-06-2022 08:48 Laatste update: 15:32
486

Vitesse heeft zijn overnameproces definitief in eigen handen. De Rus Valeriy Oyf neemt afstand van al zijn aandelen bij de Arnhemmers en scheldt daarbij de schuld van 155 miljoen euro in zijn geheel kwijt.

Oyf draagt zijn aandelen in B.V. Vitesse over aan de Stichting Betaald Voetbal "Vitesse-Arnhem", meldt Vitesse op de clubsite. Hierdoor kan de club met een schone lei verder aan de onderhandelingstafel omtrent een overname. Door de oorlog in Oekraïne zette de 58-jarige Oyf Vitesse in maar te koop. Ruim drie maanden later doet de Rus overal afstand van en is Vitesse schuldenvrij.

Op de eigen kanalen bevestigt Vitesse dat er een basis is gelegd voor een overname. Om welke partij het gaat, is nog onduidelijk. Wel is er met de desbetreffende partij al een intentieovereenkomst getekend. 'Het is de bedoeling dat deze overeenkomst in de komende periode zal worden omgezet in een definitief koopcontract, zodat de beoogde overname, na goedkeuring door onder meer de licentiecommissie van de KNVB, kan worden afgerond', klinkt het.

In het geruchtencircuit passeren meerdere overnamepartijen de revue. Onder meer de City Group, Red Bull en Chelsea-eigenaar Todd Boehly worden genoemd. Daarnaast valt de naam van de Amerikaanse broers Platek en hebben eigenaren van Spezia Calcio en SonderjyskE zich al geroerd in het overnameproces.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie