'Concurrentie voor Dilrosun: voormalig Heerenveen-parel Ejuke op weg naar Berlijn'

1 juli om 08:46
Laatste update: 1 juli om 09:26

Hertha BSC is dicht bij het aantrekken van Chidera Ejuke als concurrent voor Javairô Dilrosun. De voormalig sc Heerenveen-aanvaller staat volgens diverse Duitse media op de nominatie om naar Berlijn te verkassen.

Momenteel staat de 24-jarige Nigeriaan nog onder contract bij CSKA Moskou, waar hij sinds 2020 voor uitkomt. Destijds betaalde de Russische topclub Heerenveen twaalf miljoen euro voor de buitenspeler. Volgens Kicker bevindt de transfer zich 'op het punt van afronden'. Daarnaast schrijft ook BILD over een op handen zijnde deal. Er is sprake van een huurovereenkomst voor één jaar zonder optie tot koop.

Het afgelopen seizoen was maakte Ejuke vijf goals en gaf hij vijf assists in de Russische competitie. Zijn contract loopt nog tot medio 2024. Zodoende lijkt Dilrosun er een geduchte concurrent bij te krijgen. Afgelopen seizoen werd de enkelvoudig Oranje-international nog verhuurd aan Girondins de Bordeaux. Met de aanstaande komst van Ejuke lijkt hij niet op veel speeltijd te hoeven rekenen. Kicker zag tijdens de 7-0 oefenzege van Hertha op TuS Makkabi Berlin Dilrosun als linksbuiten 'onopvallend' spelen.

Bij Hertha treft Ejuka naast Dilrosun de nodige andere Nederlanders: Deyovaisio Zeefuik, Jürgen Ekkelenkamp en Daishawn Redan staan allemaal onder contract in de Duitse hoofdstad.