Weghorst vraagt interview aan en wijst naar Oranje-eis van 'strikte' Van Gaal

Weghorst vraagt interview aan en wijst naar Oranje-eis van 'strikte' Van Gaal

06-07-2022 11:20 Laatste update: 11:35
37

Duidelijke taal van Louis van Gaal is de aanleiding voor Wout Weghorst om naar Besiktas te verkassen. Dat stelt de 29-jarige spits in een afscheidsinterview op de Burnley-kanalen.

Weghorst rondde deze week zijn overstap naar Turkije af. Dat hij na de degradatie uit de Premier League weg wilde bij Burnley, werd hem niet in dank afgenomen door de supporters. Weghorst nam daardoor zelf het initiatief om zijn vertrek toe te lichten.

"Ik had behoefte aan dit interview, want ik ben de club en supporters heel erg dankbaar", begint Weghorst, die een half jaar uitkwam voor Burnley. "Mijn uitspraken die rondgingen in Engeland, kloppen niet helemaal. Zo werken de media soms nu eenmaal. Het is belangrijk om mijn verhaal te vertellen."

Weghorst heeft een duidelijke reden voor zijn vertrek. "Het WK komt eraan en dat is heel belangrijk voor mij. Het is mijn grootste droom. We hebben een bondscoach (Van Gaal, red.) die vindt dat zijn internationals op het hoogste niveau moeten spelen, daar is hij heel strikt in. Dus als ik naar het WK wil, moet ik een besluit nemen."

Besiktas huurt de aanvaller uit Borne voor één jaar. Hij zal in ongeveer 2,8 miljoen euro gaan verdienen. De Turkse topclub heeft een teleurstellend seizoen achter de rug en eindigde als zesde in de Süper Lig.