Van der Vaart: 'Ik ben blij voor De Ligt: match met Bayern München is perfect'

Van der Vaart: 'Ik ben blij voor De Ligt: match met Bayern München is perfect'

7 juli - 08:02
31

De onderhandelingen tussen Bayern München en Juventus zijn nog niet begonnen, maar Matthijs de Ligt zou graag naar Duitsland willen verhuizen. Rafael van der Vaart is overtuigd van de mogelijke transfer.

De Ligt (22) heeft volgens Duitse media een persoonlijk akkoord bereikt met Bayern, dat concurrentie heeft van Chelsea. De oud-Ajacied moet na de komst van Sadio Mané, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui de volgende Königstransfer in München worden. "Het is een geweldige zet van Bayern. Salihamidzic (sportief directeur, red.) verdient hiervoor de complimenten", reageert Van der Vaart tegen Sport1.

"Ik ben blij voor Matthijs: Bayern zou de juiste stap voor hem zijn. De match is perfect", vervolgt de 109-voudig international. "Hij is een uitstekende speler, nog jong en ik vind hem een topverdediger die goed is aan de bal. Ook is hij snel en gewoon een goede vent."

Van der Vaart is sowieso onder de indruk van het transferbeleid in de Allianz Arena. "Mané was al een geweldige transfer en nu krijgen ze misschien ook nog De Ligt erbij. Dat zou ideaal zijn voor Bayern. Ze doen het altijd heel slim. Mané en De Ligt vastleggen zou een indrukwekkend signaal zijn naar de rest van Europa. Of hij beter is dan (de naar Borussia Dortmund vertrokken, red.) Niklas Süle? Ja, De Ligt is beduidend beter."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast