BILD vraagt kenners naar De Ligt: 'Vraag of hij net zo'n leider is als Van Dijk'

BILD vraagt kenners naar De Ligt: 'Vraag of hij net zo'n leider is als Van Dijk'

5 juli - 22:21
72

Bayern München is één jaar na het vertrek van David Alaba nog steeds op zoek naar een Abwehrchef en heeft zijn oog laten vallen op Matthijs de Ligt. BILD heeft een aantal kenners gevraagd naar hun oordeel: Huub Stevens ziet het wel zitten, Frank Verlaat houdt een slag om de arm.

Stevens vindt dat De Ligt vooral in verdedigend opzicht veel heeft geleerd, sinds hij in 2019 naar Juventus vertrok. "Maar hij is het gewend om vooruit te verdedigen, dat kon hij bij Ajax als geen ander. Hij is een voetballende verdediger en hij zou perfect passen bij de speelstijl van Bayern." In de internationale media gaan transfersommen van zeventig à honderd miljoen euro rond. "Dat is natuurlijk Wahnsinn", vindt Stevens. "Maar in Engeland zijn dat soort bedragen voor verdedigers nu eenmaal wel normaal."

Verlaat – enkelvoudig Oranje-international en oud-verdediger van Ajax, VfB Stuttgart en Werder Bremen – wijst de Duitsers erop dat De Ligt momenteel geen vaste waarde in het Nederlands elftal is. "Bij Ajax was hij goed, maar toen speelde hij ook in een soepel draaiend elftal", vertelt hij. "Dat hij kwaliteiten heeft, staat buiten kijf. Ik vraag me alleen af of hij net zo'n leider op het veld is als bijvoorbeeld Virgil van Dijk."

Naast Bayern München heeft ook Chelsea serieuze interesse in De Ligt. Daarnaast hoopt Juventus zijn tot 2024 doorlopende contract te verlengen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.