'Bayern München geeft gas voor De Ligt met geheime trip naar Italië'

'Bayern München geeft gas voor De Ligt met geheime trip naar Italië'

07-07-2022 12:50 Laatste update: 13:28
60

Bayern München geeft gas voor Matthijs de Ligt. Hasan Salihamidzic, sportief directeur van de Duitse recordkampioen, zou naar Italië zijn gevlogen voor 'geheime gesprekken' met Juventus.

'Nu wordt het interessant', meldt BILD donderdag. De Ligt geldt in de Allianz Arena als de belangrijkste kandidaat om de achterhoede te versterken. "We kunnen ons wel verbeteren op de punten van leiderschap, volume en aanwezigheid", zei algemeen directeur Oliver Kahn deze week tegen Kicker. De oplossing heet mogelijk De Ligt.

Nu de 22-jarige verdediger van Juventus en het Nederlands elftal volgens Duitse media zijn jawoord heeft gegeven, moet Salihamidzic een akkoord zien te bereiken met Juventus. De gesprekken zijn inmiddels geopend, weet BILD. Salihamidzic trof woensdagavond zijn ambtgenoot Federico Cherubini van Juventus in Milaan.

Bayern en Juve hebben volgens BILD hun ideeën duidelijk gemaakt, zonder daadwerkelijk te onderhandelen. De vraagprijs voor De Ligt wordt geschat op 75 miljoen euro, maar het is niet uitgesloten dat de Italianen nog hoger in de boom gaan zitten. De oud-Ajacied ligt nog twee jaar vast in Turijn. Hij staat ook in de belangstelling van Chelsea.