'Als Ajax Brobbey voor 25 miljoen wil, zou ik ook belletje voor Memphis doen'

'Als Ajax Brobbey voor 25 miljoen wil, zou ik ook belletje voor Memphis doen'

08-07-2022 17:41
217

Ajax heeft zijn eigen transferrecord gebroken voor Steven Bergwijn, maar heel voortvarend gaat het deze zomer niet op de transfermarkt. In de derde aflevering van #DoneDeal de podcast komt de spitsenjacht van de Amsterdammers ter sprake.

Oude bekende Brian Brobbey werd vorig jaar al gehuurd van RB Leipzig en zou nu definitief over moeten komen, mits Ajax de hoofdprijs betaalt voor een zelf opgeleide speler die ooit transfervrij de deur uit liep. Ondertussen ligt het Manchester United van Erik ten Hag op de loer. "Stel je bent Ajax en je kan hem halen voor vijftien miljoen, dan zou ik het gewoon doen. Gewoon je verlies nemen", klinkt het. "Hij gaat op een gegeven moment zijn plekje wel krijgen en dan is hij straks veertig miljoen waard."

En als het niet lukt met Brobbey, zou Memphis Depay dan geen optie kunnen zijn? De spits zou na zijn eerste seizoen bij FC Barcelona al kunnen vertrekken. "Ik las dat onze grote vriend Memphis voor twintig, 25 miljoen op te halen is in Barcelona. (…) Als je als Ajax 25 miljoen wil uitgeven voor Brobbey, dan zou ik ook een klein belletje richting Barcelona doen en proberen Memphis binnen te halen."

#DoneDeal is een productie van VoetbalPrimeur. In deze podcast, die minstens drie keer per week uitkomt, bespreekt de redactie de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt. Voor updates en meer informatie: volg ook ons op Twitter en Instagram!