'PSV wil defensieve zorgen oplossen en klopt aan bij Everton voor huurtransfer'

'PSV wil defensieve zorgen oplossen en klopt aan bij Everton voor huurtransfer'

11-07-2022 14:14
212

PSV heeft een potentiële linkercentrale verdediger op het oog. De twintigjarige Jarrad Branthwaite staat op het wensenlijstje van technisch directeur John de Jong. De linkspoot staat onder contract bij Everton, waar hij in aanmerking komt voor een verhuur.

Komende week hakt PSV een knoop door in de zoektocht naar een linkerverdediger, meldt het Eindhovens Dagblad. Branthwaite komt uit de koker van algemeen directeur Marcel Brands, die tussen 2018 en 2022 werkzaam was bij The Toffees. De Engelsman werd in 2021 al een halfjaar gestald bij Blackburn Rovers en speelde het afgelopen seizoen zes Premier League-duels voor Everton.

'Of hij ook daadwerkelijk een versterking van PSV wordt, is nog afwachten', klinkt het. Branthwaite is niet met Everton mee op trainingskamp en mag een huurtransfer afronden. In Liverpool beschikt hij over een contract tot medio 2025, met een optie voor nog een jaar. 

PSV wil spoedig een linkerverdediger aantrekken, omdat André Ramalho nog op de weg terug is en Olivier Boscagli geruime tijd aan de kant staat. Een huuroptie is daarom naar verluidt het meest logisch. Boscagli wordt in Eindhoven beschouwd als basisspeler, maar keert pas in 2023 terug.