BN DeStem: NAC wil nóg vijf spelers kwijt, 'verdienen samen ruim 1 miljoen'

BN DeStem: NAC wil nóg vijf spelers kwijt, 'verdienen samen ruim 1 miljoen'

12-07-2022 20:40 Laatste update: 20:43
52

NAC Breda heeft dinsdag afscheid genomen van paria Jeredy Hilterman: de spits maakte zich vorig seizoen onmogelijk en is aan Almere City verkocht. Dat is echter nog maar het begin van de beoogde grote schoonmaak in Breda.

Hilterman kwam in januari seconden voor het verstrijken van de transferdeadline over van FC Emmen, voor 250 duizend euro. Hij werd één van de grootverdieners in de Bredase selectie, maar liep tegen een disciplinaire schorsing aan toen hij zich bij de kampioenshuldiging van FC Emmen meldde en verklaarde spijt te hebben van zijn transfer. NAC heeft nu zijn verlies genomen. "Ze hebben hem voor 250 duizend gekocht en voor iets minder dan de helft verkocht. In minder dan zes maanden hè?", klinkt het in de Gegenpressing Podcast van BN DeStem.

De Bredanaars willen nu van nóg meer spelers af: de clubwatchers noemen de namen van Dion Malone, Michaël Maria, Ruben Ligeon, Jarchinio Antonia en Moreno Rutten. "Daar wil NAC van af. Niet in principe, maar daar wil NAC gewoon van af, hoe vervelend die mededeling ook is. Niet geheel onlogisch, want die jongens verdienen met zijn zessen bij elkaar (inclusief Hilterman, red.) ruim één miljoen euro. En daar zitten ook nog werkgeverslasten en een leaseauto bij. Die zitten bijna op vijftig procent van het spelersbudget van 2,5 miljoen euro. Moet je je eens voorstellen wat de rest allemaal verdient. En dan zit Roy Kortsmit ook nog wel oké hè, met ruim één ton per jaar. Dus er blijft niet zoveel over."