'Ajax wacht met groen licht Martínez en wil eerst zijn vervanger binnen hebben'

'Ajax wacht met groen licht Martínez en wil eerst zijn vervanger binnen hebben'

15-07-2022 08:56 Laatste update: 10:32
115

Ajax en Manchester United zijn zo goed als rond over de transfer van Lisandro Martínez, maar de Amsterdammers willen nog geen groen licht geven voor de overstap van de Argentijn. Ajax wil er eerst zeker van zijn dat er een vervanger is voor Martínez en is daarbij uitgekomen op Calvin Bassey. 

Dat meldt De Telegraaf. United en Ajax hebben al ruim een dag op hoofdlijnen een akkoord, maar de Amsterdammers wachten vooralsnog met het geven van groen licht. Martínez kan zelf niet wachten om naar de Premier League te vertrekken, maar zal nog even moeten wachten voordat de transfer officieel wordt aangekondigd. 

Ajax wil namelijk de zekerheid hebben dat de vervanger van Martínez klaarstaat. Ajax ziet in Calvin Bassey, die onder Giovanni van Bronckhorst speelt bij FC Rangers, als de ideale opvolger van de Argentijn. Trainer Alfred Schreuder voerde al meerdere telefoongesprekken met de Nigeriaans international, die ook door Brighton & Hove Albion wordt begeerd. 

'Technisch manager Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar hebben inmiddels goede hoop dat Bassey voor Ajax zal kiezen. Het spelen in de Champions League, de kans om prijzen te winnen en het aanvallende voetbal zouden daarbij de doorslag moeten geven', weet de krant te melden. De bedragen die klinken voor de Nigeriaan variëren tussen de vijftien en 25 miljoen euro.