'Ajax ontvangt meer dan 55 miljoen euro voor Martínez, papierwerk wordt afgerond'

'Ajax ontvangt meer dan 55 miljoen euro voor Martínez, papierwerk wordt afgerond'

15-07-2022 07:57 Laatste update: 08:30
212

Het papierwerk voor de transfer van Lisandro Martínez wordt vrijdagochtend afgerond. De Argentijnse verdediger maakt de overstap van Ajax naar Manchester United en daar ontvangen de Amsterdammers een hogere transfersom voor dan aanvankelijk gedacht. United wacht op groen licht van Ajax. 

Dat meldt De Telegraaf. United stond lange tijd vooraan om Martínez over te nemen, maar Ajax wilde de verdediger aanvankelijk niet kwijtraken. Na twee biedingen van de club uit Engeland zijn de twee partijen er eindelijk uit. Naar verluidt wordt er een transfersom van 55 miljoen euro betaald, maar dit bedrag schijnt volgens de krant hoger uit te gaan vallen.

Martínez werd in 2019 opgehaald bij het Argentijnse Defensa y Justicia en destijds legde de Amsterdammers ongeveer zeven miljoen euro neer voor de centrale verdediger. Martínez moet de tweede grote aanwinst worden van United onder het nieuwe bewind van manager Erik ten Hag. De club is ook hard bezig met de transfer van Christian Eriksen en Frenkie de Jong. Laatstgenoemde wil echter het liefste bij FC Barcelona blijven. Ajax zit niet bij de pakken neer: de Amsterdammers willen zo snel mogelijk een vervanger voor Martínez aantrekken en hebben concrete interesse in Calvin Bassey van FC Rangers.