Zwarte dag voor Duits voetbal: legende Uwe Seeler op 85-jarige leeftijd overleden

Zwarte dag voor Duits voetbal: legende Uwe Seeler op 85-jarige leeftijd overleden

21-07-2022 18:45 Laatste update: 18:54
10

Voetbalminnend Duitsland rouwt om het overlijden van icoon Uwe Seeler, op 85-jarige leeftijd. De oud-aanvaller speelde bijna twintig jaar in het eerste elftal van Hamburger SV en vertegenwoordigde de West-Duitse nationale ploeg op meerdere eindtoernooien.

Uns Uwe heeft donderdagmiddag in het bijzijn van zijn familie zijn laatste adem uitgeblazen, meldt BILD. Seeler was al 63 jaar samen met zijn vrouw en heeft drie dochters: één van hen is de moeder van Union Berlin-prof Levin Öztunali.

De verslagenheid bij alle Duitse clubs is groot, maar vooral HSV is in rouw. "Uwe Seeler heeft alle goede karaktereigenschappen die een mens kan hebben: bescheidenheid, loyaliteit, levensvreugde en het feit dat hij altijd benaderbaar was", laat Jonas Boldt namens het clubbestuur weten. "Ik bewaar speciale herinneringen aan zijn laatste verjaardag (op 5 november, red.). We hebben wat gesproken, hij vroeg naar de staat van zijn HSV en hij gaf me wat tips. We zullen hem nooit vergeten en we zullen hem voor altijd koesteren."

Seeler kwam ook 72 keer voor West-Duitsland uit. Hij scoorde in 1958, 1962, 1966 en 1970 op het WK en was de eerste die dat op vier mondiale eindtoernooien deed. Een internationale prijs winnen de nationale ploeg zat er echter niet in: in 1966 kwam hij het dichtst in de buurt, maar de WK-finale werd verloren van Engeland.