Sparta-aanwinst De Guzman barst van ambitie: "Ik voel me gretig"

22 juli 2022 om 18:49

Sparta-aanwinst Jonathan de Guzman is niet naar Het Kasteel gekomen om af te bouwen. De 35-jarige middenvelder, die woensdag officieel overkwam van OFI Kreta, is nog steeds heel gretig.

In gesprek met Rijnmond staat de veertienvoudig Nederlands-international en voormalig Feyenoorder voor het eerst stil bij de opvallende overstap en de ambities die hij nog altijd heeft. "Ik heb nog steeds enorm veel ambitie om te spelen. Daar hoort op mijn plek ook bij dat ik veel meters ga maken. Spelers op mijn leeftijd moeten het soms misschien wat rustiger aandoen, maar ik voel mij juist gretig om nog meer te spelen en trainen."

De Guzman verliet Feyenoord in 2010 na 109 competitieduels. Hierin scoorde hij 23 keer en gaf hij 22 assists. Twaalf jaar later, na avonturen bij onder meer Swansea City, Napoli en Eintracht Frankfurt voelt Rotterdam nog steeds vertrouwd. "Het is zeker even wennen maar ik ben super blij om weer thuis te zijn in Rotterdam. Na twaalf jaar buitenland was het mooi geweest en ik heb Sparta altijd een mooie club gevonden. Dit voelt voor mij als een hele logische stap."