Hazard blikt terug: ‘Het zijn drie moeilijke jaren voor me geweest’

Hazard blikt terug: ‘Het zijn drie moeilijke jaren voor me geweest’

23 juli - 08:00
64

Het huwelijk tussen Hazard en Real Madrid is nog niet geworden wat beide partijen ervan hadden verwacht. Mede door blessureleed maakte de Belg nog weinig indruk in dienst van de Spaanse club. Zelf is hij echter vastberaden om zich alsnog te laten gelden in het shirt van Real Madrid.

"Het zijn drie moeilijke jaren voor me geweest, maar ik focus me nu op dit seizoen", vertelt de 31-jarige aanvaller tegenover ESPN. " Het waren seizoenen waarin ik niet zoveel speelde, maar ik wil laten zien wat ik voor Real kan betekenen op het veld. Ik wil dat iedereen weet dat ik ook vast voor deze club kan spelen. Ik heb nog een contract voor twee jaar waarin ik mijn spel wil tonen, daarna zien we wel welke kans zich voordoet. Dan ben ik 33 dus dan zie ik wel wat er gebeurt."

Hazard kampte lange tijd met verschillende blessures, iets waar de Belg geen verklaring voor heeft. "Ik bleef me alleen maar afvragen wat er gebeurd was. Ik was in mijn periode bij Chelsea nooit geblesseerd, dus dat moest ik ook leren. Je leert hoe je het best met je lichaam om kan gaan. Het meest frustrerende is gewoon dat je niet weet waarom je geblesseerd bent. Daarom heb ik ook aan het einde van vorig jaar een operatie ondergaan."

Maar na een lange periode van blessureleed is Hazard nu helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. "Tijdens de interlandperiode met België kon ik niet direct negentig minuten spelen, maar ik voelde geen pijn meer. Ik ben nu gezond, ik kan spelen en doen wat ik wil op het veld. Ik hoop dat ik de komende twee tot drie jaar helemaal fit blijf. Ik wil nog steeds van mijn eigen spel genieten en daarom ben ik nog steeds hier."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s