Laporta dient 'onwetende' Nagelsmann van repliek: 'Word wakker, Barça is terug'

Laporta dient 'onwetende' Nagelsmann van repliek: 'Word wakker, Barça is terug'

29-07-2022 07:48 Laatste update: 08:54
111

Joan Laporta heeft Julian Nagelsmann van repliek gediend. Volgens de voorzitter van FC Barcelona moet de Bayern München-trainer zich niet met de financiële situatie van de Catalanen bemoeien. 

"Barcelona is de enige club in de wereld die geen geld heeft, maar wel elke speler kan kopen. Voor mij is het gek en vreemd", zei een balende Nagelsmann onlangs. Met lede ogen had hij net topspits Robert Lewandowski naar Camp Nou zien vertrekken.

Laporta is niet te spreken over de kritiek van Nagelsmann. "Ze hebben veel geld ontvangen voor de transfer van Lewandowski. Ik respecteer iedereen en bemoei mij niet met de financiële situatie van andere clubs", aldus de Barça-preses, geciteerd door onder meer Mundo Deportivo. "Ik geef ze het voordeel van de twijfel, omdat ze misschien dachten dat we het niet konden betalen. Maar ze hebben de kracht van Barça en de gedrevenheid van het nieuwe bestuur onderschat."

Volgens Laporta duiden de uitspraken van Nagelsmann op 'onwetendheid'. "Het is waar dat we ons in een terminale situatie bevonden, maar we verlieten het ziekenhuis door aan de juiste hendels te trekken. Dit soort heren zijn blijven hangen op een pagina die wij al hebben omgeslagen. De voetbalwereld doet net alsof ze 'verrast' is, om zo een concurrentievoordeel te behalen. Ik zou ze aanraden om wakker te worden, want Barça is terug."

De voorzitter heeft een dringend advies voor andere clubs. "Als ik mij niet bemoei met wat zij doen, moeten zij zich ook niet met ons bemoeien. Misschien is het omdat ze zien dat we hen overtroffen hebben, maar ze kunnen zich beter zorgen maken over hun eigen zaken."

Aankopen
Laporta stelde daarnaast dat de wens van de spelers de doorslag gaf. "Franck Kessié en Andreas Christensen kwamen transfervrij. Raphinha en Lewandowski tekenden onder acceptabele omstandigheden. Raphinha had betere aanbiedingen, maar wilde naar ons komen. Ook Sevilla wilde Koundé verkopen aan een club die meer bood, maar de speler hield vol dat hij naar Barça wilde. De spelers schikken zich in onze salarisstructuur. Als onze concurrenten hier bezorgd over zijn, betekent dit dat we het goed doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie