'Ajax wil defensieve zorgen oplossen en laat oog vallen op Turks talent'

'Ajax wil defensieve zorgen oplossen en laat oog vallen op Turks talent'

4 augustus - 19:12
122

Ajax is geïnteresseerd in de Turkse verdediger Ahmetcan Kaplan, melden diverse Turkse media. De negentienjarige centrumverdediger moet overkomen van Trabzonspor.

De Amsterdammers hebben naar verluidt al toenadering gezocht bij de belangenbehartigers van Kaplan, melden onder meer VOLE en Cumhürriyet. Sinds het vertrek van Lisandro Martínez naar Manchester United is Ajax op zoek naar een nieuwe centrumverdediger. Op dit moment beschikt de regerend landskampioen over Jurriën Timber, Daley Blind, Calvin Bassey en Perr Schuurs. Laatstgenoemde vertrekt mogelijk nog uit de hoofdstad.

Kaplan stroomde in zijn kinderjaren in de jeugdopleiding van Trabzonspor in en haalde daar het eerste elftal. Het voorbije seizoen kwam de linkspoot tot dertien wedstrijden in de Turkse competitie. Daarnaast speelde hij twee interlands voor Turkije O21. Kaplan ligt nog tot de zomer van 2026 vast bij Trabzonspor. Het is niet duidelijk wat de Turkse club vraagt voor de jongeling, wiens marktwaarde wordt geschat op een kleine drie miljoen euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s