Galatasaray heeft beet: Mertens officieel speler van de Turken

Galatasaray heeft beet: Mertens officieel speler van de Turken

08-08-2022 21:20 Laatste update: 09-08-2022 07:48
26

Dries Mertens is officieel speler van Galatasaray. De Turken nemen de Belg transfervrij over van Napoli, waar de clubleiding zijn contract eerder deze zomer niet wilde verlengen.

Mertens zal in Istanbul een bedrag van 2,9 miljoen euro per jaar als salaris gaan opstrijken. Daarnaast krijgt de Belg een tekenbonus die 1,1 miljoen euro bedraagt. Mertens tekent een contract bij Galatasaray voor minimaal een seizoen, met een optie om nog een jaar bij te tekenen. Voor de 35-jarige aanvaller is het zijn eerste avontuur in Turkije, nadat hij negen jaar speler van Napoli was.

"Ik wil hier een legende worden", zegt Mertens tegenover Het Laatste Nieuws. "In Napels zijn de fans ook gek, maar hier hangt tegelijkertijd een familiaire sfeer. Daarom ben ik naar hier gekomen." Mertens maakte in 397 wedstrijden voor Napoli 148 doelpunten. Daarmee is hij topscorer allertijden van de Italiaanse club.

Naast Mertens presenteerde Galatasaray maandag ook de middenvelder Lucas Torreira. De Uruguayaan komt voor zes miljoen euro definitief over van Arsenal.