Mertens is inderdaad op weg naar Turkije, onderhandelingen volop aan de gang

Mertens is inderdaad op weg naar Turkije, onderhandelingen volop aan de gang

06-08-2022 21:38
19

Dries Mertens gaat zijn loopbaan zo goed als zeker vervolgen in Turkije. De oud-speler van onder meer Napoli, PSV en FC Utrecht onderhandelt Galatasaray, zo bevestigt de Turkse grootmacht.

Galatasaray bracht de geruchten over de komst van Mertens al op gang, door op Twitter te hinten naar de Belgische aanvaller. Nu bevestigt de club dat men onderhandelt met de Belgisch international. Galatasaray zal dat niet zomaar met de wereld delen: er mag aangenomen worden dat Mertens naar Istanbul vertrekt.

Daarmee krijgt de carrière van de 35-jarige aanvaller een onverwachte wending. Toen duidelijk werd dat Mertens zou vertrekken bij Napoli, werd hij eerst genoemd bij onder meer AS Roma en het Royal Antwerp van Marc Overmars en Mark van Bommel. Mertens is transfervrij, dus Galatasaray hoeft geen transfersom voor hem te betalen.

Mertens speelde in totaal negen jaar bij Napoli, waar hij uitgroeide tot een grootheid. Daarvoor was de man uit Leuven actief bij PSV en Utrecht. Het lijkt erop dat Mertens in Turkije een éénjarig contract gaat ondertekenen, met de optie voor nog een jaar.