'Dries Mertens hard op weg naar Galatasaray: miljoenensalaris wacht in Istanbul'

'Dries Mertens hard op weg naar Galatasaray: miljoenensalaris wacht in Istanbul'

06-08-2022 14:45
42

Dries Mertens kan zijn loopbaan voortzetten in Turkije. Galatasaray maakt werk van de komst van de 35-jarige Rode Duivel, meldt onder meer transferexpert Fabrizio Romano.

Mertens is transfervrij na zijn vertrek bij Napoli deze zomer. Hij werd al aan tal van clubs gelinkt, van Royal Antwerp FC tot Juventus. Zijn toekomst zou echter zomaar in Istanbul kunnen liggen. Diverse media melden dat Galatasaray momenteel de beste papieren heeft.

De Turkse topclub, die het afgelopen seizoen teleurstellend als dertiende eindigde in de Süper Lig, heeft een contractvoorstel neergelegd dat dicht bij de eisen van Mertens lijkt te liggen. De oud-speler van FC Utrecht en PSV kan vier miljoen euro netto verdienen, plus bonussen. Bovendien wordt een nieuwe deal geactiveerd wanneer Galatasaray zich weet te kwalificeren voor de Champions League in het seizoen 2023/2024.

Ook het Eindhovens Dagblad-verslaggever Rik Elfrink weet dat Galatasaray er alles aan doet om Mertens aan te trekken. Daarnaast wil Cim Bom Bom voormalig Ajax-spits Lassina Traoré inlijven. De 21-jarige Burkinees staat momenteel onder contract bij Shakhtar Donetsk.