Baumgartl in contact met Haller: 'Probeer hem tips te geven om het te verwerken'

10 augustus om 17:21
Laatste update: 10 augustus om 18:29

Timo Baumgartl heeft zich woensdag in gesprek met BILD openlijk uitgesproken over zijn ziekte en het herstel daarvan. De verdediger van PSV wordt op dit moment gehuurd door Union Berlin en kreeg in mei te horen dat hij teelbalkanker had.

"De laatste drie jaar deed ik altijd een korte medische check voor ik op vakantie ging", vertelt de Duitse verdediger. "Dat duurt tien minuten en meestal is het een heel korte stop. Maar zo ging het ditmaal niet." Tijdens de medische check werd een tumor in zijn teelbal ontdekt, waardoor Baumgartl zo snel mogelijk onder het mes moest. De tumor werd met succes verwijderd en begin augustus kon de Duitse verdediger de individuele training weer hervatten. 

Ook laat Baumgartl weten dat hij regelmatig contact heeft met Sébastien Haller. De spits van Borussia Dortmund kreeg in juli te horen dat er ook bij hem een tumor in zijn teelbal is geconstateerd. "Ik schrijf regelmatig naar hem. Ik probeer hem tips te geven over hoe ik me erdoor heb geslagen. Ik hoop dat hij snel terug is zodat we tegen elkaar kunnen spelen in de tweede seizoenshelft. Dat zal een emotionele gelegenheid worden."

Baumgartl ging op verschillende manieren om met zijn diagnose, maar hij besloot positief te blijven en zich te focussen op zijn herstel. "Door de gedachte aan kanker krijg je donkere gedachten, maar je moet positief blijven. Dat is niet altijd even makkelijk, maar ik besloot het met humor te verwerken. Dat ligt het dichtst bij mijn aard. Daarnaast leer je wel echt het leven te waarderen. Van kleine dingen word je minder snel boos, omdat je prioriteiten heel anders liggen."