Akelig nieuws: tumor is verwijderd bij door PSV verhuurde Baumgartl

Akelig nieuws: tumor is verwijderd bij door PSV verhuurde Baumgartl

9 May - 17:03
49

Bij Timo Baumgartl, de door PSV aan Union Berlin verhuurde verdediger, is een tumor ontdekt. Dat heeft de Eindhovense club bekend gemaakt. De artsen hebben de tumor met succes verwijderd.

Baumgartl kan dit seizoen niet meer in actie komen en zal komende zomer aan zijn herstel gaan werken. Preventieve vervolgbehandelingen zijn onderdeel van dat traject, zo valt te lezen op de website van PSV. De Eindhovense club vraagt, net als Union Berlin en de speler zelf, om begrip voor het feit dat hij zich nu wil concentreren op het herstel.

In een kort statement op de website van PSV reageert hij op het nieuws. "Gelukkig doe ik al een aantal jaren aan preventieve zorg. Ik ben erg dankbaar voor de snelle, duidelijke diagnose en voor de succesvolle operatie die sindsdien heeft plaatsgevonden. Ik wil iedereen uit de grond van mijn hart bedanken voor de ongelooflijke steun. Dat zal ik nooit vergeten. Mijn focus ligt nu op het snelst mogelijke herstel."

In de afgelopen twee seizoenen kwam Baumgartl niet heel vaak aan spelen toe bij PSV en dus was een verhuur aan Union Berlin dit seizoen een oplossing die goed was voor beide partijen. In de Duitse hoofdstad kwam de stopper wél aan spelen toe. Tot dusver stond hij in 25 Bundesliga-duels in de basis, maar daar zal het voorlopig bij blijven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s