'Geheim-Klausel van Hendrix legt ambitieuze plannen van Fortuna Düsseldorf bloot'

11 augustus om 13:50

Jorrit Hendrix tekende donderdag een contract voor één seizoen bij Fortuna Düsseldorf, maar als het aan de Duitse club ligt blijft hij nog veel langer. BILD rept namelijk van een 'Geheim-Klausel' in het contract van de 27-jarige middenvelder.

De Duitse krant weet dat de verbintenis van Hendrix automatisch met twee jaar wordt verlengd als Fortuna Düsseldorf promoveert naar de Bundesliga. De oud-speler van Feyenoord en PSV moet samen met zijn kompaan Jordy de Wijs de aanjager van het succes worden. BILD omschrijft de Nederlanders als Führungsspieler.

De Wijs kwam onlangs al over van Queens Park Rangers. De verdediger tekende voor vier jaar. Hendrix kwam transfervrij over van Spartak Moskou, waar zijn contract werd verscheurd. De middenvelder heeft ervaring in de Champions League en zou de 2. Bundesliga dan ook niet als optie zien op de langere termijn. Daarom kan hij vertrekken als Düsseldorf onverhoopt niet promoveert.

Met verder onder meer voormalig FC Utrecht- en Heracles Almelo-speler Kristoffer Peterson is de selectie van Düsseldorf nu compleet. De uitdaging is groot, want ook clubs als Hamburger SV en degradanten Arminia Bieleld en Greuther Fürth zetten in op promotie.