'Barcelona weet van geen ophouden en zet in op 'laatste zomerverzoek Xavi''

'Barcelona weet van geen ophouden en zet in op 'laatste zomerverzoek Xavi''

12-08-2022 12:10 Laatste update: 13:20
98

Hoewel diverse spelers nog niet ingeschreven staan voor La Liga bij FC Barcelona, gaat de club door met het zoeken naar nieuwe versterkingen. Nu de deal met Marcos Alonso rond is, willen de Catalanen werk maken van de komst van Héctor Bellerin.

De rechtsback speelde het afgelopen seizoen bij Real Betis, maar is nog eigendom van Arsenal. Daar heeft de Spanjaard een doorlopend contract tot volgende zomer, die hij momenteel probeert te ontbinden. Als dat lukt, staat Barcelona klaar om een transfervrije slag te slaan. Xavi Hernández heeft intern aangegeven Bellerin graag aan de selectie toe te voegen, mits dat gezien de Fair Play-regels lukt, meldt Mundo Deportivo.

Barcelona wilde in eerste instantie César Azpilicueta overnemen van Chelsea om de vacature op de rechterflank mee op te vullen, maar de Spanjaard tekende voor twee jaar bij op Stamford Bridge. Wanneer Alonso definitief binnen is, gaat Barcelona 'het laatste zomerverzoek van Xavi inwilligen', klinkt het. Barça houdt nog wel de optie open om Bernardo Silva los te weken bij Manchester City, al loopt die operatie parallel met een mogelijk vertrek van Frenkie de Jong.