'Gakpo twijfelt over transfer, maar oogt nog niet klaar voor een topcompetitie'

'Gakpo twijfelt over transfer, maar oogt nog niet klaar voor een topcompetitie'

12-08-2022 23:33 Laatste update: 23:37
171

Cody Gakpo was het afgelopen seizoen meer dan eens beslissend voor PSV en was onlangs van grote waarde tegen Ajax, maar de 23-jarige linksbuiten is nog niet klaar voor een topclub, aldus Wim Kieft. Naast Gakpo is ook Ibrahim Sangaré volgens de analist nog niet toe aan stap hogerop.

In zijn column in De Telegraaf schijnt Kieft zijn licht op de ontwikkeling van Gakpo en Sangaré. Eerstgenoemde is de grote man bij PSV, maar tegen AS Monaco wist de speler geen hoofdrol op te eisen. 'Hij twijfelt over een transfer, maar hij oogt nog niet klaar voor een grote competitie als de Engelse Premier League. Voor zijn ontwikkeling is het beter als Gakpo nog een jaartje blijft bij PSV', meent Kieft. 'Als Gakpo nu vertrekt en het loopt niet of een club haalt hem om de selectie op te vullen dan schiet hij daar niets mee op. Voor Sangarè geldt trouwens hetzelfde. Hij heeft niet voor niets bijgetekend.'

PSV ontsnapte dinsdagavond tegen Monaco in het eigen Philips Stadion en treft Rangers FC in de laatste voorronde van de Champions League. Een tweeluik dat garant staat voor ruim twintig miljoen euro als de Eindhovenaren winnen. Rangers is op papier een minder zware tegenstander dan Monaco, maar Kieft blijft voorzichtig. 'Misschien oogt Rangers FC op papier minder, ze stonden wel in de finale van de Europa League waar PSV de kwartfinale van de Conference League niet overleefde. Plaatsing voor de groepsfase van de Champions League ten koste van de Schotten is geen gelopen koers.' PSV treft aanstaande dinsdag Rangers en maakt het tweeluik op woensdag 24 augustus af.