Romano en Di Marzio komen met details: 'Ajax en Torino stevenen af op een deal'

Romano en Di Marzio komen met details: 'Ajax en Torino stevenen af op een deal'

13-08-2022 07:37
84

Ajax en Torino naderen dan toch een akkoord over de transfer van Perr Schuurs, zo melden Gianluca di Marzio en Fabrizio Romano. De 22-jarige verdediger bereikte zelf al mondelinge overeenstemming met de Serie A-club.

De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij vertelde vrijdag dat Torino vindt dat Ajax te hoog in de boom zit, maar het is de verwachting dat de clubs alle plooien weten glad te strijken. Hoewel de Nederlandse kampioen nog steeds iets meer verlangt dan Torino wil bieden, is een akkoord niet ver weg, schrijven de Italiaanse transferexperts.

Volgens Di Marzio bedraagt het laatste voorstel van Il Toro negen miljoen euro, plus drie à drieënhalf miljoen aan bonussen. Ook zou Ajax een percentage van een toekomstige transfer krijgen. Als beide partijen nog iets water bij de wijn doen, heeft Schuurs zijn gewenste overstap te pakken. De Limburger wil in de jacht op meer speeltijd vertrekken uit de Johan Cruijff Arena.

Schuurs heeft in het Stadio Olimpico Grande grote schoenen te vullen. Torino ziet in hem de opvolger van Bremer. De Braziliaan werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot beste verdediger in de Serie A. Deze zomer vertrok hij naar stadgenoot Juventus voor veertig miljoen euro.

Ajax richt de pijlen op de Turkse jeugdinternational Ahmetcan Kaplan als vervanger van Schuurs. Volgens Verweij wordt de Trabzonspor-verdediger ook begeerd door onder meer Paris Saint-Germain en Arsenal.