Dilrosun: 'Dan heb ik kans om weer voor het Nederlands elftal te spelen'

Dilrosun: 'Dan heb ik kans om weer voor het Nederlands elftal te spelen'

13-08-2022 15:34
54

Javairô Dilrosun wil zich eerst laten zien bij Feyenoord, voordat hij over het WK in Qatar gaat nadenken. De 24-jarige vleugelaanvaller denkt wel dat hij de kwaliteiten heeft om weer in beeld te komen bij het Nederlands elftal.

Dilrosun speelde tot dusver één interland voor Oranje. In 2018 viel hij twintig minuten na zijn invalbeurt echter alweer geblesseerd uit tegen Duitsland. Daar wordt de voormalig jeugdspeler van Ajax en Manchester City nog vaak aan herinnerd. "Elke keer als je over Javairô praat, dan praat je over dat moment, de blessure bij het Nederlands elftal", zegt hij tegen de NOS.

Dilrosun hoopt dat de fans van Feyenoord hem straks ook herkennen aan zijn goede spel. "Nu is het aan mij om goede prestaties neer te zetten. Ik wil dit seizoen veel goals maken en bij veel goals betrokken zijn. Elke week moet ik weer beter zijn dan de week ervoor. En wie weet kom ik dan ooit weer in het Nederlands elftal."

Aan het WK denkt Dilrosun voorlopig nog niet. "Ik wil niet zeggen dat ik nu dicht bij Oranje zit. De laatste paar jaar heb ik er niet bij gezeten, ook niet in de voorselectie. Maar ik heb kwaliteiten en dat weet ik van mezelf", stelt de kersverse Feyenoorder. "Als ik gewoon doe wat ik denk dat ik kan, dan heb ik kans om weer voor het Nederlands elftal te spelen."

No Poll