'Barcelona identificeert nieuw transfertarget in de achterhoede van Dortmund'

'Barcelona identificeert nieuw transfertarget in de achterhoede van Dortmund'

23-08-2022 23:42 Laatste update: 23:43
59

Thomas Meunier kan rekenen op de interesse van Barcelona, meldt Mundo Deportivo. De Belgische verdediger heeft aangegeven dat hij wil vertrekken bij Borussia Dortmund en daar hoopt Barcelona van te kunnen profiteren.

De gesprekken tussen Barcelona en een vertegenwoordiger van Meunier zouden inmiddels steeds intensiever worden, sinds de rechtsback heeft aangegeven dat hij wil vertrekken uit Duitsland. De dertigjarige Belg heeft nog een contract tot 2024 in Dortmund. De clubleiding wil dan ook minimaal vijftien miljoen euro hebben voor Meunier en naar verluidt is Barcelona niet bereid om verder te gaan dan tien miljoen euro.

Barcelona wil voor het einde van de transferperiode nog een extra rechtsback binnenhalen. César Azpilicueta was lang de gedoodverfde kandidaat voor deze positie, maar de Spanjaard besloot bij te tekenen bij Chelsea. De prioriteit voor de rechterflank ligt nu bij Juan Foyth van Villarreal, maar de Argentijn heeft een afkoopclausule van 42 miljoen euro in zijn contract staan. Door deze peperdure optie is Barcelona doorgeschakeld naar de aanzienlijk goedkopere Meunier.