Update: Zirkzee heeft transfer bijna te pakken en is al aanwezig in San Siro

Update: Zirkzee heeft transfer bijna te pakken en is al aanwezig in San Siro

25-08-2022 21:32 Laatste update: 27-08-2022 22:10
37

Joshua Zirkzee staat op het punt om de deur bij Bayern München achter zich dicht te trekken. De Nederlandse spits zet zijn loopbaan voort bij Bologna, meldt Sky Sport Deutschland donderdagavond.

Volgens de omroep naderen Bayern en Bologna een akkoord over een transfer. De Serie A-club betaalt 8,5 miljoen euro voor Zirkzee. Daarnaast bedong de Bundesliga-kampioen een doorverkooppercentage van liefst vijftig procent. Alleen de laatste details moeten nog besproken worden. Zirkzee is zelf al helemaal rond met Bologna. De 21-jarige Nederlander gaat een contract tot medio 2026 tekenen bij de Rossoblu.

Bologna trekt aan het langste eind in de strijd om de spits. Club Brugge, Anderlecht en VfB Stuttgart waren ook in de race, maar vissen achter het net. Zirkzee speelde sinds 2019 in totaal twaalf wedstrijden voor Bayern München en maakte vier goals. Door de forse concurrentie wist de spits nooit echt door te breken in de Allianz Arena. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan Anderlecht.

Bij Bologna gaat Zirkzee samenspelen met landgenoten Jerdy Schouten, Mitchell Dijks en Denso Kasius.

Update: Joshua Zirkzee zal spoedig gepresenteerd worden door Bologna. De Nederlandse spits zat zaterdagavond al op de tribune in San Siro, waar de Rossoblu het opnemen tegen AC Milan.

Zirkzee komt over van Bayern München, dat acht miljoen euro ontvangt, exclusief twee miljoen aan bonussen. De Duitse topclub krijgt bovendien liefst vijftig procent bij een volgende transfer, maar beschikt ook over een terugkoopoptie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie