VP's Elftal van de Week: PSV-uitblinkers, Feyenoord-aanwinst en Volendams sprookje

VP's Elftal van de Week: PSV-uitblinkers, Feyenoord-aanwinst en Volendams sprookje

29 augustus - 10:00
56

De vierde speelronde van de Eredivisie zit erop, wat betekent dat het tijd is voor het Elftal van de Week. Ajax, PSV en Feyenoord wonnen eenvoudig, waardoor de traditionele top-drie ruim vertegenwoordigd is.

Lars Unnerstall (FC Twente)
Laat wekelijks zien waarom hij bij de beste keepers van de Eredivisie hoort. Ook tegen FC Volendam hield hij zijn ploeg lange tijd op de been. Toch moest Unnerstall vlak voor tijd capituleren. Zonder de Duitser had FC Twente al eerder tegen een achterstand aan gekeken.

Milan Van Ewijk (sc Heerenveen)
Schoot voor rust al drie keer op doel en bij de laatste poging was het raak. Van Ewijk was bedrijvig op de rechterflank en had een belangrijk aandeel in de 2-1 zege op Fortuna Sittard.

Jacob Rasmussen (Feyenoord)
De centrumverdediger had zichtbaar moeite om aan te haken bij Feyenoord, maar leek tegen FC Emmen zijn draai te hebben gevonden. Rasmussen zorgde ervoor dat Richairo Zivkovic niet in het spel voorkwam. In de slotfase pikte hij zelf een goaltje mee.

Dávid Hancko (Feyenoord)
Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar Hancko heeft tegen Emmen laten zien een echte versterking te zijn. Waar hij gehaald is als centrale verdediger, toonde hij aan ook op de linkerflank uit de voeten te kunnen. Zijn assist op Quinten Timber was de kers op de taart.

Ibrahim Sangaré (PSV)
Nooit scoorde Sangaré twee keer in een officiële wedstrijd. Tot afgelopen zondag. Tegen Excelsior was de Ivoriaan voor rust tweemaal trefzeker. De middenvelder bewees maar weer eens waarom PSV hem koste wat kost wilde behouden.

Ryan Flamingo (Vitesse)
Pas negentien jaar, maar de van Sassuolo gehuurde middenvelder nam Vitesse bij de hand. In de wedstrijd waarin de ploeg van Thomas Letsch na drie nederlagen moest, gaf Flamingo thuis. Onder leiding van de Nederlander kwam Vitesse terug van een 0-2 achterstand. Flamingo tekende voor de gelijkmaker.

Quinten Timber (Feyenoord)
Van Kuipvrees geen sprake bij Timber. De openingstreffer tegen Emmen bleef lang uit, tot de middenvelder met links raak schoot in de verre hoek. Nonchalant vierde Timber de treffer. Hij dirigeerde op het Feyenoord-middenveld en dook geregeld op in de vijandelijke zestien.

Xavi Simons (PSV)
Wanneer Ruud van Nistelrooij hem laat starten, toont hij aan de basis thuis te horen. Met zijn creativiteit, pressing en passing was hij van grote waarde voor PSV tegen Excelsior. Tel daarbij zijn twee doelpunten op en het is duidelijk dat Simons in dit elftal thuishoort.

Steven Berghuis (Ajax)
Berghuis is dit seizoen geen zekerheid in de Ajax-basis, maar liet tegen FC Utrecht zien dat Alfred Schreuder hem maar beter wel kan gebruiken. Hij zette de Amsterdammers op voorsprong en gaf een piekfijne assist bij de goal van Brian Brobbey.

Cody Gakpo (PSV)
In misschien wel zijn laatste wedstrijd voor PSV was Gakpo uitzonderlijk goed. De Eintovenaar was betrokken bij het eerste doelpunt, aangever bij de tweede, aangever bij de derde en maker van de vijfde goal tegen Excelsior. De hevige kritiek die hij na het duel met Rangers FC kreeg, lijkt hem niets te doen.

Lequincio Zeefuik (FC Volendam)
Wat een sprookje. Het jongere broertje van Género Zeefuik bezorgde FC Volendam in de slotfase van de wedstrijd tegen FC Twente aan de eerste Eredivisie-zege in dertien jaar tijd. Met zijn winnende goal is Zeefuik de jongste doelpuntenmaker in de Eredivisie sinds Wim Kras in 1961.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie