Chelsea tikt tientallen miljoenen af bij Leicester: 'Een van de grootste talenten'

Chelsea tikt tientallen miljoenen af bij Leicester: 'Een van de grootste talenten'

31-08-2022 14:45
14

Wesley Fofana is officieel speler van Chelsea. Na wekenlang getouwtrek met Leicester City is de deal afgerond. De 21-jarige centrale verdediger tekent voor zeven seizoenen op Stamford Bridge.

Fofana kroont zich tot een van de duurste verdedigers aller tijden. Chelsea betaalt - naar verluidt - ruim tachtig miljoen euro voor de Fransman. Fofana speelde sinds de zomer van 2020 voor Leicester, dat hem voor 35 miljoen euro overnam van Saint-Étienne. In het King Power Stadium beschikte hij nog over een contract tot medio 2027, waardoor The Foxes de hoofdprijs konden vragen.

Na Marc Cucurella en Kalidou Koulibaly is Fofana de derde defensieve versterking voor Chelsea. "Vanochtend trainde ik al met het team. Het is een droom die uitkomt", reageert de hoofdrolspeler op de clubkanalen. "Ik ben hier om prijzen te winnen: de Champions League, Premier League, FA Cup, League Cup, alles."

Chelsea-eigenaar Todd Boehly is blij met de komst van Fofana. "Wesley is een veelbelovend verdedigend talent, die zich op jonge leeftijd al bewezen heeft in de Premier League. We zijn verheugd dat we een van de grootste talenten uit Europa naar Chelsea hebben kunnen halen."