Schreuder blij met afgelopen transferzomer: 'Hebben een ijzersterke groep'

Schreuder blij met afgelopen transferzomer: 'Hebben een ijzersterke groep'

02-09-2022 17:20
164

Alfred Schreuder kijkt met een tevreden gevoel terug op de transferzomer van Ajax, dat laat de oefenmeester weten op de website van de club. De trainer sprak zich eerder fel uit tegen een transfer van Antony, maar door het aantrekken van Ocampos kan hij er toch mee leven.

"We kunnen terugkijken op een mooie transferwindow", geeft Schreuder toe. "Ik was persoonlijk niet blij met het vertrek van Antony, daar wilde ik een vervanger voor hebben. Dat is gelukt met Lucas Ocampos en daar zijn we met z'n allen erg blij mee. De groep is daarmee sterk." Schreuder is wel nog steeds verbolgen over het feit dat Antony zo lang niet meer wilde trainen. "Ik was daar niet blij mee dat hij niet speelde en trainde. Hij weet van mij dat ik dat niet goedkeur."

Maar Antony was niet de enige speler die besloot om niet meer te trainen, zodat hij een transfer kon afdwingen. Mohamed Kudus en Edson Álvarez probeerden het op dezelfde manier. "Met Kudus is dat in overleg gegaan, alleen de tweede keer dat hij een training miste deed hij dit op eigen houtje. Bij Álvarez speelde er op de laatste dag nog wat rondom hem, dan is er logisch dat er iets gebeurt bij zo'n jongen. Toen hebben we in goed overeg afgesproken dat hij niet mee zou trainen die dag."

Ocampos en Florian Grillitsch zijn voor Schreuder echte topaankopen die op de valreep nog binnen werden gehaald. "Ocampos geeft ons power, kracht en snelheid. Hij is Argentijns international en fysiek een hele sterke speler." Na de gezamenlijke tijd van Schreuer en Grillitsch bij Hoffenheim, zijn de kwaliteiten van de Oostenrijker ook bekend bij zijn nieuwe trainer. "Florian heeft echt het DNA van een Ajax-speler. Hij is een sierlijke voetballer met een goede techniek en uitstekend inzicht."

Vrijdag werd ook bekend dat Ocampos inmiddels speelgerechtigd is. De Argentijn kan zaterdagavond in eigen huis zijn debuut maken in de wedstrijd tegen SC Cambuur.