Uitgefloten Tavsan kan rekenen op steun van zijn trainer: 'Niet zoals bij Ajax'

Uitgefloten Tavsan kan rekenen op steun van zijn trainer: 'Niet zoals bij Ajax'

16-09-2022 09:49
17

Elayis Tavsan stak deze zomer niet onder stoelen of banken dat hij wilde vertrekken bij NEC, maar uiteindelijk bleef hij toch in Nijmegen. Een deel van de aanhang van NEC nam hem dit niet in dank af en besloot hem uit te fluiten. Trainer Rogier Meijer is het daar in ieder geval niet mee eens.

"Hij is van zichzelf geen egoïstische jongen of iemand die niet goed in de groep ligt", vertelt Meijer tegenover Voetbal International. "Mensen kijken naar hoe hij speelt op het veld en dan lijkt dat misschien anders. Hij is nog jong en toen hem werd gevraagd naar zijn ambities gaf hij daar eerlijk antwoord op. Dat wordt hem nu afgerekend." Zaterdag speelde Tavsan een wat ongelukkige wedstrijd tegen Fortuna Sittard, wat hem op fluitconcerten van de eigen aanhang kwam te staan.

Trainer Meijer blijft overtuigd van zijn speler en maakt de vergelijking met de stakende spelers van Ajax deze zomer. "Het is dan ook nooit goed. Elayis is niet zoals die jongens die gingen staken bij Ajax, hij heeft altijd meegetraind en nooit verzaakt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf niks aan hem heb gemerkt deze transferperiode."

Tavsan gaf deze zomer te kennen dat hij toe was aan een stap hogerop in zijn carrière. Hij zou onder andere in de belangstelling hebben gestaan van Olympiakos, maar NEC wilde niet meewerken aan een transfer.