Noppert blijft ijzig kalm na oproep Oranje: 'Nuchterheid overwint toch weer'

Noppert blijft ijzig kalm na oproep Oranje: 'Nuchterheid overwint toch weer'

16-09-2022 17:25
77

Andries Noppert kreeg vrijdag te horen dat hij definitief bij de selectie van Oranje zit voor de wedstrijden tegen Polen en België. De doelman van SC Heerenveen is erg blij dat hij opgeroepen is, maar hij weet ook absoluut de kalmte te bewaren.

"Dit is natuurlijk een mooie beloning, maar nu gaat het pas beginnen", vertelt een trotse Noppert tegenover Omrop Fryslan. "Dit laat natuurlijk wel zien dat ik op de goede weg ben, een betere beloning kan bijna niet. Ik was zelf in ieder geval niet zenuwachtig vandaag. Ik dacht maar nee he je, ja kun je krijgen. En het is uiteindelijk dus ja geworden. Nu maar kijken wat er op me afkomt. Geen flauw idee eigenlijk wat de bedoeling is, gewoon gaan trainen en mezelf goed laten zien denk ik."

Nuchterheid is wat Noppert siert in zijn reactie. Hij is dan ook niet zenuwachtig om grote jongens als Memphis Depay en Frenkie de Jong te ontmoeten. "Vroeger speelde ik tijdens computerspelletjes met zulke spelers. Alleen als je het heel zwart wit bekijkt, dan gaan ze natuurlijk gewoon naar dezelfde wc als jij en ik. Het zijn jongens van grote clubs, maar dan overwint toch weer de nuchterheid."

Noppert is, samen met Kenneth Taylor en Remko Pasveer (beiden Ajax), debutant bij het Nederlands Elftal. Justin Bijlow bleef door de verkiezing van de Fries buiten de selectie. Ook Ryan Gravenberch werd niet opgeroepen.