Brands nam Leeds-bod op Gakpo niet serieus: '6 miljoen was voor Champions League'

Brands nam Leeds-bod op Gakpo niet serieus: '6 miljoen was voor Champions League'

17-09-2022 15:40
132

Marcel Brands bestrijdt met klem dat de afgelopen transferperiode ten grondslag ligt aan het vertrek van John de Jong bij PSV, maar de raad van commissarissen had wel degelijk graag gezien dat één grote speler was verkocht. Dat benadrukken Voetbal International en het Eindhovens Dagblad.

Om de continuïteit van de club te waarborgen stond Cody Gakpo of Ibrahim Sangaré in de etalage, weten VI en het ED. Brands vertelt evenwel dat Chelsea in de laatste dagen niet doorpakte voor de Ivoriaanse middenvelder, terwijl het bod op de linksbuiten niet serieus was. Leeds United wilde kort voor de transferdeadline 43 miljoen euro betalen, maar de algemeen directeur nuanceert dat wel.

"Het was dertig miljoen plus dertien, waarvan twee miljoen bonussen realistisch", stelt Brands, geciteerd door VI. "Zes miljoen zouden we bijvoorbeeld krijgen als ze de Champions League zouden halen. Dit was het allerbeste bod en daar hebben we met zijn allen nee tegen gezegd."

"Met de hand op mijn hart kan ik zeggen dat er geen bod op Cody is geweest waar de directie of de rvc tegen heeft gezegd: dit moeten wij doen", gaat Brands verder. "Er is nooit een stemming geweest, dat lees ik ook overal. Wel hebben we gesteld dat als er bepaalde biedingen zouden komen, dat we moesten verkopen. Niet alleen vanuit financieel oogpunt, maar ook omdat er voor mijn tijd afspraken zijn gemaakt met het kamp Gakpo."